activiteiten

Balatonmeer Siófok Hongarije

Het grootste meer van Midden-Europa

Het Balatonmeer is het grootste meer van Midden-Europa; 79 km lang en 15 km breed. Het water van dit gigantische meer is ondiep en daardoor snel lekker warm. In combinatie met een heerlijk klimaat, is het geen wonder dat het Balatonmeer zo populair is onder toeristen én de lokale bevolking.

In de zomer loopt de watertemperatuur op naar zesentwintig graden. Ideaal om lekker in te badderen en bruin te bakken. Aan het Balatonmeer ligt het bijna altijd vol met een hoop toeristen. Langs het meer liggen ook de terrasjes van de bekende kroegen en clubs, zodat je tijdens jouw relaxte dag aan het Balatonmeer even een cocktail kunt gaan drinken, of ergens even een hapje te eten.

zonnig balatonmeer
vlonder

Watersport

Wil jij tijdens jouw vakantie ook een beetje actie? Bij het Balatonmeer zijn bijna alle denkbare watersporten mogelijk! Voor waterliefhebbers is een vakantie rond het Balatonmeer dus een zeer geschikte vakantiebestemming. Zeilen is de meest populaire watersport, er worden diverse zeil competities en regatta’s gehouden. In de jachthaven van Siófok kan je ook zeilboten huren. Ook worden er in elke grotere plaats aan het Balatonmeer zeilcursussen gegeven. Wil jij iets meer snelheid? Dan kun je in Siófok ook waterskiën! Daarnaast kun je ook nog wakeboarden en kitesurfen.

Wil je helemaal lekker actief bezig zijn, samen met heel veel andere toeristen? Doe dan mee aan de watersportdag op het Balatonmeer. Hierbij breng je een middag door op een vlot op het Balatonmeer om lekker sportief bezig te zijn. Tegen goede prijzen zijn hier de lekkerste drankjes te krijgen en er is een DJ aanwezig die er samen met de fanatieke sporters een mooi feestje van maakt! Met de instructeurs kan je op een waterski of op een wakeboard op de daarvoor aangelegde baan. Wil je wel een wateractiviteit uitvoeren maar heb je geen zin om om jezelf in het zweet te werken? Dan zijn de boottochten de Relaxing Cruise en de Party Cruise wel wat voor jou. Een betere manier om het populaire Balatonmeer te bekijken dan door te relaxen op het water is er niet!

Groot feest bij de jaarlijkse zwemwedstrijd

Ook wordt er elk jaar in het Balatonmeer een zwemwedstrijd georganiseerd, waarbij de deelnemers het meer moeten overzwemmen. Duizenden mensen doen eraan mee, begeleid door boten van zeilverenigingen en watersportclubs. De zwemwedstrijd wordt steeds populairder, en bij de finish wordt een groot feest georganiseerd. De meeste reisorganisaties bieden excursies zoals waterskiën en de boottochten aan. Je kunt bij de reisorganisatie om meer informatie vragen en via hen een boeking doen voor een wateractiviteit, maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te ondernemen.

Handige tips & blog

hongaarse forint

Handig om te weten in Siófok

Heb jij al een vakantie geboekt naar Siófok of ben je nog op zoek naar een leuke vakantie in Siófok? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe de gang van ...

Één dag in het Hongaarse Siófok

Op zoek naar een leuke vakantie voor jou en je vrienden? Dan heb je de keuze uit vele verschillende bestemmingen. Siófok past ook zeker in het rijtje van jonge...