informatie

Stranden in Siófok

Waar lig jij deze zomer te zonnen?

Tijdens jouw jongerenvakantie wil je natuurlijk zon, zand en af en toe een verkoelende duik of verfrissende cocktail. Het Balatonmeer, waar Siófok aan ligt, is een enorm meer met ondiep, zoet water. Overdag is iedereen bij dit meer te vinden en het is er dan ook altijd heel erg gezellig.

Als je in Siófok een dag aan het strand bij het Balatonmeer wilt liggen, moet je er goed op letten dat er betaalde en onbetaalde stranden zijn. Voor de populairste stranden moet je vaak betalen omdat ze bij accommodaties horen. Reken op ongeveer 2 euro, daarvoor mag je de hele dag gebruikmaken van relaxte strandstoelen en kun je genieten van de partymuziek en heb je heerlijke cocktails binnen handbereik!

Het bekendste strand van Siofok

Het meest bekende strand van het Balatonmeer is Coca Cola Beach (Coke Club). Dit ligt achter de boulevard, en behoort tot de stranden waar je voor moet betalen. Op Coco Cola zijn er gezellige terrasjes met een bijbehorend stuk strand. Hier heb je ligstoelen, volleybalvelden, zwembaden, eettentjes en muziek. Overdag is het gezellig relaxen, maar ’s nachts word hier volop gefeest op de beachparty’s langs het meer. Die vindt je trouwens ook al overdag bij de hotste beachclubs, dan is het dansen in je zwembroek of bikini onder de heerlijk verkoelende sproeiers.

Naast Coca Cola Beach kun je ook nog naar Városi Beach of naar Lido Beach. Városi is het gemeentelijke strand van Siófok, hier heb je geen zandstrand maar een groot grasveld. Op Városi vind je duikers- en sportfaciliteiten, en er is een groot zwembad. Lido Beach heeft wel een zandstrand, maar bestaat ook voor een deel uit gras. Op Lido Beach vind je veel schaduwrijke plekjes, dus als jij er niet van houdt om de hele dag in de volle zon te liggen is dit strand een goede optie. Ook op dit strand kun je veel watersportactiviteiten uitoefenen. Wil je liever wat meer rust of heb je geen zin om te betalen? Achter de watertoren en bij alle hotels en villa’s die verder weg liggen van het centrum vind je gratis stranden. De gratis stranden liggen ten westen van het centrum van Siófok.

Handige tips & blog

hongaarse forint

Handig om te weten in Siófok

Heb jij al een vakantie geboekt naar Siófok of ben je nog op zoek naar een leuke vakantie in Siófok? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe de gang van ...

Één dag in het Hongaarse Siófok

Op zoek naar een leuke vakantie voor jou en je vrienden? Dan heb je de keuze uit vele verschillende bestemmingen. Siófok past ook zeker in het rijtje van jonge...