informatie

Handig om te weten in Siófok

Heb jij al een vakantie geboekt naar Siófok of ben je nog op zoek naar een leuke vakantie in Siófok? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe de gang van zaken is hier. Als je goed voorbereid op vakantie wilt gaan, dan moet je de nodige kennis en informatie hebben van je vakantiebestemming. In het onderstaande artikel komen alle belangrijke zaken voorbij. Deze informatie kan handig zijn voor de vakantieganger.

Weer in Siófok

Het weer in Siófok is uitstekend. Jaarlijks komen hier veel jongeren, mede dankzij het lekker weer. In de zomermaanden schijnt de zon volop en liggen de temperaturen zo rond de 25 graden. Perfect weer dus om lekker aan het Balatonmeer te liggen. De warmste maand in Siófok is juli. Dus wil je echt goed zonnen, dan moet je in deze maand een vakantie boeken. Vanwege het grote Balatonmeer, staat er in Siófok een lekker fris windje, waardoor het niet al te warm aanvoelt. Smeer je echter wel goed in, want ook al lijkt het niet zo warm, de zon blijft schijnen en voordat je het weet ben je verbrand. Vooral de eerste dagen is het aan te raden om jezelf goed in te smeren.

Geld, munteenheid in Hongarije

In Siófok kan je niet zomaar met de euro betalen. In Hongarije wordt namelijk met de Forint betaald. Één euro is ongeveer gelijk aan 250 Forint. Schrik dus niet als een stokbrood 500 kost, want dat is in euro’s maar 2 euro. De meeste pinautomaten zitten in het centrum, maar pinnen kan vrijwel overal in Siófok. Fooi geven is normaal in Siófok. Zo’n 10% van het bedrag wordt doorgaans aangehouden. Eten is sowieso al vele malen goedkoper dan een Nederland.

Reisdocumenten

In Hongarije is een ID-kaart of paspoort voldoende. Een visum is niet nodig. Vergeet je reisdocumenten niet, want anders kom je niet in het vliegtuig en dat zou toch zonde zijn.

Water drinken uit de kraan

Het is aan te raden om drinkwater te kopen in de supermarkten. In weinig landen kan je zonder problemen drinken uit de kraan, zoals in Nederland. Zorg daarom dat je altijd voldoende flessen water van de supermarkt hebt.

De taal in Hongarije

De taal die gesproken wordt in Siófok is Hongaars. Je hoeft gelukkig geen Hongaars te spreken om een beetje verstaanbaar te zijn in Siófok. Ze zijn hier wel gewend aan toeristen en de meeste mensen spreken daarom Engels of Duits.

Vervoer in Siófok

Je kan tijdens je vakantie gebruik maken van het openbaar vervoer in Siófok. Er rijden bussen en treinen, ook taxi’s zijn te vinden in Siófok. Daarnaast zou je natuurlijk ook een auto of scooter kunnen huren. Hiermee kun je op eigen houtje de boel een beetje verkennen en hoef je geen rekening te houden met de tijden van de bussen en treinen. Een auto huren kost ongeveer 20 euro per dag. Zeker leuk om een keer te doen met je vrienden.

Meer weten over deze geweldige bestemming?

Hopelijk heb je nu wat meer inzicht gekregen in de gang van zaken in Siófok & kan je nu zonder zorgen lekker op vakantie gaan. Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over deze plek. Daarom is het verstandig om op deze site nog even rond te kijken als je geïnteresseerd bent in Siófok. Je vindt hier allerlei informatie over uitgaan en activiteiten. Ook op de blog verschijnen regelmatig interessante artikelen voor de Nederlandse jongeren. Houdt de site daarom goed in de gaten!

Handige tips & blog

hongaarse forint

Handig om te weten in Siófok

Heb jij al een vakantie geboekt naar Siófok of ben je nog op zoek naar een leuke vakantie in Siófok? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe de gang van ...

Één dag in het Hongaarse Siófok

Op zoek naar een leuke vakantie voor jou en je vrienden? Dan heb je de keuze uit vele verschillende bestemmingen. Siófok past ook zeker in het rijtje van jonge...