informatie

Weer in Siófok

Het weer tijdens jouw jongerenvakantie naar Siofok

Tijdens jouw jongerenvakantie wil je natuurlijk verzekerd zijn van prachtig weer. Het is dus handig om van te voren te weten welk weer je kunt verwachten in Siófok, zodat je daar je bagage op af kunt stemmen.

Siófok heeft een gematigd landklimaat dat erg word beïnvloed door het Balatonmeer. Hierdoor zijn de winters over het algemeen iets kouder dan in de rest van Hongarije, maar daar tegenover zijn de zomer ook wat minder heet. De regenval is hier het gehele jaar vrij constant, alleen in de late zomer en herfst periode is het over het algemeen wat droger. Door de lagere ligging van de Siófok kan er een stevige wind staan.

De beste maanden in Siófok

Augustus is de maand met de hoogste temperatuur in Siófok. De temperatuur in augustus zal ‘s nachts minimaal 17 graden zijn, en overdag zal het niet warmer dan 27 graden worden. Vanaf deze maand zakt de temperatuur weer. De temperatuur in september zal ‘s nachts minimaal 13 graden zijn, en overdag zal het niet warmer dan 22 graden worden. Ga je dus in juli of augustus naar Siófok, dan moet je veel luchtige zomerkleding meenemen én een zonnebrand met hoge factor. Ga je een maand eerder of een maand later, dan is het ook slim om een jasje of vestje mee te nemen voor ‘s avonds.

In juni kun je het langst genieten van het zonlicht in Siófok. De zon schijnt dan bijna 16 uur per dag, van 05:00 uur ‘s ochtends tot 20:30 ‘s avonds. Vanaf juli worden de dagen weer korter.

Handige tips & blog

hongaarse forint

Handig om te weten in Siófok

Heb jij al een vakantie geboekt naar Siófok of ben je nog op zoek naar een leuke vakantie in Siófok? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe de gang van ...

Één dag in het Hongaarse Siófok

Op zoek naar een leuke vakantie voor jou en je vrienden? Dan heb je de keuze uit vele verschillende bestemmingen. Siófok past ook zeker in het rijtje van jonge...