informatie

Excursie naar Budapest

Een dagtocht Budapest

Als je in Siófok bent, bevind je je slechts op een kleine afstand van de wereldstad Budapest. Je kunt vaak met een reisorganisatie een excursie boeken naar Budapest, maar je kunt ook zelf een tripje naar deze stad maken met de trein of de bus.

Over Budapest

Altijd al een keer een bezoekje willen brengen aan Budapest? Budapest is een bijzondere en indrukwekkende stad. Nu je al zó dichtbij bent, kan je de kans om Budapest in één dag te bekijken eigenlijk niet overslaan. Budapest is de ruim tweeduizend jaar oude hoofdstad van Hongarije. De naam van de stad komt van de twee stadsdelen die ieder aan een over van de Donau liggen, de rivier die Budapest in twee stukken deelt. Op de rechteroever vind je Boeda en Óbuda, op de linkeroever Pest. Budapest is een sfeervolle stad met tal van bezienswaardigheden.

Als je in Budapest bent aangekomen, dan zijn er een aantal dingen die je écht even moet bekijken. Begin bij de Városliget, dit is een mooi stadspark in Budapest. Het Városliget ligt achter het Heldenplein (ook een aanrader!), en in dit park vind je een heerlijk kuuroord. Daarnaast mag je de Sint Stefanusbasiliek ook niet missen. De grootste kerk van Budapest ziet er prachtig uit aan de buitenkant, binnen in de basiliek zijn verschillende kunstobjecten te bewonderen.

Nadat je wat cultuur hebt opgesnoven is het tijd om over de enorme Grote Boulevard (in het Hongaars de Andrássy út) te slenteren. Met zijn lengte van zo’n 3,5 km is het met recht een grote boulevard te noemen. Hier vind je bijvoorbeeld het Hongaarse opera gebouw en het Drechsler paleis.

Boek dit uitje bij jouw jongerenreizen reisbureau!

Ga je met een jongerenreisorganisatie, dan is de transfer is natuurlijk inclusief. Onder begeleiding van de reisleiding is er een rondrit door de stad om wat hotspots van deze plaats te zien, maar uiteraard heb je deze dag ook nog genoeg vrije tijd om te shoppen of lekker te chillen op de vele terrassen aan de Donau. Ga jij op eigen houtje vanuit Siófok naar Budapest, en word je dus niet door een reisorganisatie opgehaald met een bus? Vanaf Siófok kun je heel gemakkelijk een taxi (ongeveer 22 euro) of de trein (ongeveer 7 euro) nemen die je ook binnen anderhalf uur in het centrum van Siófok brengt.

Eigenlijk is één dag in deze prachtstad te kort om alles te bekijken. Budapest heeft zo veel te bieden. Een dagtrip is een goede manier om een eerste indruk te krijgen van Budapest, en daarnaast nog een reden om nog een keer terug te gaan!

Handige tips & blog

hongaarse forint

Handig om te weten in Siófok

Heb jij al een vakantie geboekt naar Siófok of ben je nog op zoek naar een leuke vakantie in Siófok? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe de gang van ...

Één dag in het Hongaarse Siófok

Op zoek naar een leuke vakantie voor jou en je vrienden? Dan heb je de keuze uit vele verschillende bestemmingen. Siófok past ook zeker in het rijtje van jonge...