activiteiten

Houd je conditie op pijl tijdens je jongerenvakantie in Siófok

Ben jij een fanatieke sporter, en wil jij ook tijdens jouw jongerenvakantie je conditie op pijl houden? Ondanks een gebrek aan de sportschool zijn er hele makkelijke manieren om toch nog fit te blijven op vakantie. Met deze tips kun jij zelfs op vakantie lekker sporten!

Hardlopen

Loop jij thuis vaak hard? Dan kun je dit tijdens jouw jongerenvakantie gewoon blijven doen! Een goede manier om je aan je schema te houden is door je tijden bij te blijven houden. Zo heb je houvast terwijl je weg bent en weet je hoe je ervoor staat. Loop jij thuis dus bijvoorbeeld drie keer per week, houd deze tijden dan ook op vakantie aan. Het tijdstip waarop je gaat hardlopen kun je het beste wel aanpassen. In warme landen is het ’s morgens het koelst, het is comfortabeler en veiliger om dan te gaan hardlopen.

Powerwalking

Vind jij het toch echt te warm om hard te lopen, of heb je er niet zo’n zin in? Dan is powerwalking een goed alternatief. Powerwalking is geen hardlopen, maar lopen in een stevig tempo. Uit testen is echter gebleken dat mensen die aan powerwalking doen evenveel calorieën verbruiken als mensen die hardlopen op een normaal tempo. Je werkt aan je gezondheid en hebt plezier, hierdoor is het makkelijk vol te houden en wordt het niet saai. Zeker als jij op een warme bestemming op jongerenvakantie bent is het lekkerder om een powerwalk te doen dan hard te lopen.

Zwemmen

Misschien wel de leukste sport om uit te oefenen op vakantie: zwemmen! Zwemmen in het zwembad bij het hotel of op het strand in de zee is een populaire bezigheid, zeker als het erg warm is. Mits mogelijk, kun je een paar baantjes trekken, of doe met vrienden een leuk balspel in het water. Als je in zee aan het zwemmen bent, probeer dan tegen de golfen op te zwemmen. Een prima beweging en in totaal ben je daar al snel een half uur mee bezig.

Overige sporten

Naast deze drie ‘standaard’ sporten die je thuis vaak uitvoert, zijn er op vakantie nog een tal van leuke sporten waarmee jij je conditie op peil kunt houden. Badminton kun je bijvoorbeeld bijna overal doen, als je zelf een racket en wat shuttles regelt. Superleuk om met je vrienden te doen op het strand of bij het zwembad. Bij populaire vakantiebestemmingen vind je op het strand vaak ook beachvolleybal plaatsen. Stel een team op met vrienden en andere vakantiegangers en blijf op een leuke manier superfit! Ook tafeltennis, fietsen en vooral dansen zijn sporten die je op vakantie makkelijk uit kunt oefenen.

Handige tips & blog

hongaarse forint

Handig om te weten in Siófok

Heb jij al een vakantie geboekt naar Siófok of ben je nog op zoek naar een leuke vakantie in Siófok? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe de gang van ...

Één dag in het Hongaarse Siófok

Op zoek naar een leuke vakantie voor jou en je vrienden? Dan heb je de keuze uit vele verschillende bestemmingen. Siófok past ook zeker in het rijtje van jonge...